Prøv et galleri

oktober 15, 2018

Museerne er ikke de eneste steder, hvor det er muligt at nyde god kunst. Rundt omkring i landet findes der masser af gallerier, hvor man kan finde etablerede kunstnere, men også kan være heldig at finde værker af “hemmelige” kunstnere, som måske ikke har det store navn endnu, men som sagtens kan gå hen og få et gennembrud i fremtiden.

Udover muligheden for at sikre sig unik kunst til hjemmet giver gallerierne altså også chancen for at gøre en investering, som på sigt kan gå hen og blive mange penge værd. Og om ikke andet kan et besøg på et galleri øge dine muligheder for at blive trendsetter – eller også kan du glæde dig over at have støttet en hårdtarbejdende kunstner med at købe pensler og maling til hans eller hendes næste maleri.

De fleste gallerier er gratis, og er du bare ude for at lære noget om kunst, er der ofte venlige gallerister eller medarbejdere, som kan fortælle mere om værkerne og kunstnernes tanker bag.

I København findes der en del etablerede gallerier i Indre By, mens de nyere “kunstbutikker” ofte har placeret sig i up-and-coming-områder som f.eks. Kødbyen og Carlsberg-byen. Men der findes gallerier overalt i Danmark, og en søgning på nettet vil hurtigt sende dig på rette kurs.