Indetid er galleritid

oktober 9, 2021

Nu nærmer vi os den mørke og kolde tid, og vi vender os mere mod de ting, vi kan foretage os inden døre. Så er det heldigt, at du kan tage rundt på landets gallerier og kunstmuseer og få mange skønne oplevelser. Ligesom en galleritur om sommeren er dejlig, ikke mindst hvis man vælger at besøge mange af de pop up gallerier, som dukker op rundt omkring om sommeren, så er efterår og vinter også en god tid at besøge gallerier på. Mange har særudstillinger i den mørke tid, og du kan finde mange skønne oplevelser rundt omkring i landet.

En af de gode ting ved et besøg på et galleri eller kunstmuseum er, at man kan finde god inspiration til at udsmykke sit eget hjem. Har du ikke råd til at købe malerier og anden originalkunst, så er der heldigvis også mange smukke kunstneriske plakater at få. Brug plakater til at udsmykke din stue og dine værelser, så du kan genskabe lidt af stemningen fra dine besøg på gallerier og kunstmuseer.

Et af de skønne og hyggelige kunstmuseer i landet er Faaborg Museum, som har fokus på de fynske malere omkring indgangen til det 20. århundrede. Her kan man få mange dejlige oplevelser og hente inspiration til at udsmykke sit hjem med plakater.

Et andet sted, vi kan anbefale, er Davids Samling,som ligger i København nær Kongens Have. Her finder man en unik samling af islamisk kunst, og her kan du også finde inspiration til smukke dekorationer i dit hjem. Mange af de ikoniske mønstre og motiver kan også fås på plakater.

I det hele taget vil vi anbefale, at du og familien benytter de mørke måneder til at komme rundt i landet og besøge kunstudstillinger og museer. Uanset tema og stil får man altid noget med hjem, som man kan blive inspireret af til indretningen af ens eget hjem, og man bliver mentalt ladet op, når man ser på kunst, som andre har lagt liv og sjæl i. Nogle kunstværker fortæller en konkret historie, mens andre er abstrakte, men uanset hvad, så gemmer ethvert kunstværk på budskaber og emner, som ligger åbne for fortolkning.

God fornøjelse på turen rundt til landets smukke kunstmuseer og gallerier.