Tag på sommertur til gallerierne og kunstmuseerne

maj 31, 2021

Nu står sommeren for alvor for døren. Efter en maj måned, der både har været klam og kold, skinner solen, og hvorfor ikke bruge ferietiden og de lyse dage til at besøge forskellige kunstgallerier og kunstmuseer i sommerlandet? Husk i hver enkelt tilfælde at undersøge på forhånd, hvordan de har åbent og håndterer, at der stadig er visse restriktioner i forbindelse med coronaen.

Er I på ferie i Nordvestjylland, så er der flere gallerier i og omkring Fjerritslev. Byen ligger nær et af de populære sommerferieområder ved Vesterhavet, Slette Strand, og med base her kan man finde flere små og store gallerier i omegnen. Kunst ved Kysten er et andet arrangement, der dog ikke gennemføres i 2021, men vender tilbage i 2022. I kan også vælge at besøge galleri Slettestrand, som ligger mellem Svinkløv og Fosdalen i et meget smukt naturområde. Her er der fokus på fotokunst, som sælges til både private, virksomheder og til offentlige institutioner.

I den anden ende af Jylland finder du øen Als ankret op ved den østlige sønderjyske kyst, og her har kunstmaleren Karen Willesen sit galleri. Det er så afgjort et besøg værd.

Karen Willesen dyrker abstrakt kunst i et meget indbydende farvevalg. Hun er født i 1966 og uddannet på Aarhus Kunst Akademi i Aarhus, og i København, hvor hun blandt andet blev undervist af Ulrik Hoff. Hun har også frekventeret designuddannelsen Teko i Herning og har på denne måde et meget bredt udgangspunkt for sin kunst.

Karen Willesen har galler midt i den gamle del af Sønderborg og har udstillet i hele landet. Blandt andet på Lokomotivværkstedet i København i 2020, men også på Banegården i Aabenraa og mange andre steder.

Skulle du blive begejstret for hendes kunst, kan du også entrere med hende til en mere grundlæggende indretning af dit hjem, så du kan få kunst i hjemmet, arrangeret på professionel vis.