Kunst og kulturen

juli 9, 2019

Kunst er mange ting. Det er for nogen det at bringe skønhed videre ind i det, som kunstneren har set, for andre er der provokationen, og for andre igen handler kunsten om at få kombineret farver med andre elementer for at danne en helhed.

Kunst afhænger meget af øjnene, som ser på den, og det er op til den enkelte, hvad, de mener, er kunst. For nogen er naturen den største kunstner, noget som vi mennesker slet ikke kan genskabe, for andre er det menneskets evne til at skabe noget, som kan betage menneskeheden århundreder ude i fremtiden.

Hvis du kigger på nogle af de gamle mestre, så er det jo netop, hvad de gør. De kan, mange århundreder efter at de skabte deres mesterværker, stadig fascinere og betage os, for der er meget få kunstnere, som i dag kan skabe det, som de har gjort, hvilket er en homage til deres geni og det, som de har givet os af kunst.

Kunst er konstant udvikling

Den moderne kunst er noget andet, end det var dengang, hvor det var de rige og kirkerne, som bestilte kunsten. Kunsten er i dag rykket fra kirken og de rige til at være allemandseje. Det er meget normalt, at der er masser af kunst, også unik kunst, noget som ikke var så normalt for bare 150 år siden.

Men kunsten er også noget andet i dag. Kunsten er blevet provokerende, og den er blevet meningsdannende.

Hvad der er ved kunsten i dag er svært at definere, for alt er snart kunst, og det er en del af kulturen. Selv lort på dåse er blevet kunst. For dem som ikke ved det, så var der en italiensk kunstner, som for et en del år siden forrettede sin nødtørft i dåser, fik den præserveret og lukket forsvarligt og derefter solgt som kunstværker. Der har siden været nogle af de dåser, som blev solgt, som er begyndt at lække til en liflig stank af afføring.

Grupper og happenings

En anden kunst, som er kommet frem, er kunsten at provokere større grupper med happenings, noget som danske kunstnere altid har været gode til. Lige fra Jens Jørgen Thorsen og Jørgen Nash til Michael Brammer og Hornsleth har der været store og stærke provokationer, som har skubbet til grænserne for, hvad kunsten kan, og hvilke meninger som kunsten kan være med til at danne. Ikke mindste ændre mening for mange.

Kunsten er også kommet ind i moden, og det er mange steder med forskellige former for farver print og design, som det, du kan finde hos Lyle and Scott, for de er altid med på noderne, og de har med sikkerhed noget, som også vil give dig en plads i den moderne verden, hvor alt er kunst, og alle er en reklamesøjle for kunsten.