Kunst i børnehøjde

juni 22, 2018

Børn og kunst

Kunst behøver ikke være et højtflyvende begreb. Det kan også ses som noget ligetil og tilgængeligt. Især, hvis du har børn, som du gerne vil introducere for kunstens verden, kan det være en fordel, at få begrebet helt ned på jorden. For børn kan sagtens være med, når der skal kigges på kunst. Du kan eksempelvs starte ud med at finde en kunstudstilling, der også henvender sig til børn og lade dette være målet for næste udflugt. Nogle kunstmuseer har endda indlagt en kunstjagt, hvor I nærmest skal rundt på en skattejagt. Så undersøg de lokale tilbud og planlæg næste tur.

Kunst i hverdagen

Kunst i tøjHvis vi tager begrebet kunst helt ned på jorden og vil have den med ind i vores hverdag, så kan vi også bruge helt hverdagsagtige ting, til at udtrykke os med. Tag nu for eksempel vores beklædning. Har du nogensinde tænkt over, hvor stor en del af vores identitet og personlighed, der kommer til udtryk i det tøj vi vælger? Det er alt andet lige nemmere at være kreativ og modig i tøjvalget, når man er barn. For børn lader sig lettere begejstre over fine farver og sjove detaljer. Derfor er tøj til børn også en måde at få kunsten ind i deres hverdag.

Slip fantasien løs

Når det drejer sig om Børn og kunst, så gælder der egentligt ikke andre regler, end hvis vi taler om voksne og kunst. For det drejer sig om at slippe kontrollen og give fantasien og kreativiteten frit spil. For det er i det øjeblik, hvor idéerne flyder frit og uhæmmet, at rigtig kunst opstår. Så lad børnene få en pensel eller en klump ler i hånden og lad dem skabe i deres eget tempo.