Kunst og mangfoldighed

juni 27, 2020

Kunst har siden tidernes morgen været noget, som mennesket har beskæftiget sig med, og vi har været igennem næsten alle former for kunst. Det er i dag svært at finde på noget nyt, så det er de gamle kunstarter med nye ansigter, vi ser i dag.

Et af de steder, hvor kunsten har sneget ind, er på posters, også kendt som plakater. Dem vi alle kender fra vores teenageværelser fra vores ungdom. Nok noget, som vi i dag undrer os over, vi havde på væggen, men dengang var det jo helt normalt.

Kunst er altid på vej

Kunsten har for nogen taget nogle mærkelige krumspring, og det, som for nogen i dag er kunst, ville måske for bare hundrede år siden have kostet nogle måneder i et tugthus, for det ville ikke have været velset i samfundet.

Det er jo mærkeligt at tænke på, at afføring på dåser er solgt som kunst, og portrætter så abstrakte, at de frembringer fysisk ubehag, er noget, som kan sælges. En mærkelig verden er der nok nogen, som vil mene.

Kunst er dog også rykket fra noget, som dem med penge bestilte eller købte, til noget, som de fleste i dag har i deres hjem. Det er noget, som vi i dag kan finde mange steder, og det er også noget, som mange flere giver sig i kast med. Det er således slet ikke unormalt, at du finder udstillinger og ferniseringer på biblioteker og forsamlingshuse nu om dage. Noget, som ikke tidligere har været brugt, for der var der gallerierne og de store foreninger, som tog sig af den slags, og det var slet ikke noget, som almindelige mennesker kom ind og så. Faktisk var det noget, som passer godt ind med de scener, som vi nok alle har set i Matador.