Kom i form til sommerens museumsture

april 11, 2022

Det kan lyde lidt mærkeligt: Komme i form til museumsture? Men ja, det er faktisk ikke så skævt, som det lyder. Det kræver nemlig sin mand og kvinde at tage på museum: Vi skal kunne holde til at gå i mange timer, stå stille, mens vi ser på kunstværker, og vi skal kunne klare turene fra sted til sted, hvis vi for eksempel besøger en større by. Og enhver, der for eksempel har besøgt Rom eller Firenze for at besøge de mange kunstmuseer der, ved, at den bedste måde at komme rundt i en by på er at gå. Så det giver ganske god mening at komme i form til de kommende museumsture.

En af de måder, som du kan træne på, er ved at bruge Håndvægt, som du kan bruge til både at træne dine armmuskler, men faktisk også dine benmuskler, hvis du bruger en håndvægt som kontravægt, når du for eksempel sidder på en bordkant og laver benøvelser ved at løfte benene op i vandret stilling. Fastgør en håndvægt til dine ankler og få ekstra vægt på, at du giver dine øvelser ekstra power. Men naturligvis er en håndvægt tænkt til øvelser, du laver med dine arme, og her kan du styrke dine muskler effektivt og samtidig skånsomt. Det giver generel styrke at træne sine muskler på en behændig måde, og her kommer en håndvægt ind som et fremragende redskab. Dyrk din træning med håndvægt og kom i form til museumsstrabadserne.

Kunstmuseer overalt i landet

Skal du blive inden for landets grænser til sommer? Er det tilfældet, er der mange muligheder for at tage på kunstmuseum herhjemme. Ja, faktisk er der kunstmuseer overalt, så det er bare om at komme i gang med at planlægge sommerens udflugtsture.

Aarhus byder på Aros, et stort og flot kunstmuseum, som både har en fast udstillingskerne og løbende har mange særudstillinger, som fortjener et besøg. Senest har museet vist en udstilling med billeder af den engelske romantisk maler Turner; en udstilling der har trukket mange gæster til fra hele landet.

København har mange muligheder med både udstillinger på Statens Museum for Kunst af vore store guldaldermalere, klassisk kunst på Nivaagaard og andre samlinger, og moderne kunst på Louisiana i Humlebæk uden for hovedstaden.

Husk de mindre byer

Dertil kommer, at hver provinsby i dag har om ikke et egentligt kunstmuseum, så dog kunstsamlinger, som det er værd at besøge, så der er mange muligheder. I Randers kan man for eksempel se kunst af den randrusianske kunstner Ole Dalsgaard, som var delvist underkendt i sin tid, men som er højt værdsat i dag.

I Skagen skal I naturligvis se udstillingerne af de berømte Skagensmalere, som dyrkede det særlige lys, som landskabet bød på.

I Silkeborg kan du se kunst af Cobra-kunstneren Asger Jorn, som var et barn af byen og i dag er højt skattet, hvilket han ikke nødvendigvis var i sin levetid. Da blev han ofte vurderet som en provokatør – men kunsten har jo ofte provokeret, så det var måske ikke så mærkeligt, at det var sådan, at mange oplevede ham.