5 ting du ikke vidste om halloween

maj 9, 2018

Som den første; at halloween oprindeligt var en nytårsfest. Keltere fejrede nytåret den 31. oktober – men for dem var det en rædselsfuld fest, da de troede, at de døde stod op fra deres grave den nat. Ligesom vi gør, klædte kelterne sig også ud. Dog gjorde de det for at skræmme genfærdene væk. Den tredje ting som du måske ikke vidste, er, at de satte lys i udhulede roer i stedet for græskar. Grunden til at der bruges græskar i nutiden er, at da halloween kom til USA, fandtes der ikke roer der. Som sidste punkt bør det nævnes, at halloween fejres som Allehelgensdag i mange sydlige lande.

I vores moderne samfund er vi ikke så lette at skræmme og derfor fejres halloween med stor festlighed i mange lande. Foruden de traditionelle udskårne græskar med lys i, så bruges det også at klæde sig ud. Udklædningen må meget gerne være opsigtsvækkende, blodig og meget uhyggelig. Hvis ikke at du har nået brugbart liggende derhjemme til at klæde dig ud med, så tag lige et kig på de fantastiske halloween kostumer som vi har her på vores site. Udvalget er meget stort, så du finder helt sikkert noget, som passer nøjagtigt til din smag og din personlige halloween fest.

For børn er halloween en af de sjoveste fester på året. Denne dag må de nemlig lave ting, som de ellers ikke må. Det kan fx være at ringe på døren hos folk og så få noget slik eller andre godter af de venlige beboere. Derudover synes børnene jo, at det med at klæde sig ud er vildt morsomt. Alt dette gør, at børnene ser frem til denne fest lang tid i forvejen.

Den uhyggelige hygge

Ingen anden fest formår at slå to så vidt forskellige begreber sammen til en helhed, som halloween gør det. For det der med blodige udklædninger og madretter med navne som afskårne fingre, regnorme og spøgelser er faktisk ret uhyggeligt. Alligevel er halloween en sjov og hyggelig fest, som både store og små får meget glæde ud af. Måske også, fordi den falder på den skønneste del af efteråret, hvor naturen viser sig frem i de flotteste farver, og de lange aftener i forvejen indbyder os til at hygge.

For de mindste i familien kan det godt være lidt for meget af det gode med alt det blodige og skræmmende. For at de også kan få noget godt ud af halloween, kan vi lave andre sjove ting sammen med dem. Det kunne fx være en god idé at bage festlige cupcakes, som dem på billedet.

Så snart vi har hygget mindre blodigt og skræmmende med de små, er det tid til, at de voksne slår sig løs og fejrer denne højtid, som det sig hør og bør. Og bendixenart.dk er nu engang en del af denne højtid, så sæt de uhyggelige snacks frem og få de skræmmende kostumer på. Husk, at makeuppen er det, som sætter prikken over i’et. Mangler du inspiration, så kan du finde den her på vores side. Vi har et kæmpe udvalg af alt det nødvendigt til de bedste fester.